SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Bennies Boomhut Bende
 
Bennies Boomhut Bende
-Komkommer en kwel-
 
  
 
Kolderiek (openlucht)toneelspel met muziek
Teksten: Rutger Lommerse / Muziek: Bert-Jan Kosters
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
105 minuten
Vink-catalogusnummer: 9191
11 personen, orkest
7 mannen, 4 vrouwen
 

Kent u dat, leven met pijn en littekens uit het verleden en dat u de agressie die daar uit voortkomt afreageert juist op diegenen die je 't meest dierbaar zijn? In Bennies Boomhut Bende ontmoeten we zo'n man. Hij heeft er alles voor over om z'n droom -het opzetten van een komkommerkoekjesfabriek- te realiseren. Samen met 'De Kuiven' -een groepje opgeschoten jongelui- realiseert hij dit door over ruggen van derden te gaan. Een rivaliserende jongensclub -jonger maar met een belezen leider- gaat de strijd aan met de dorpstiran en z'n hulpjes teneinde de slachtoffers -een weduwe met haar dochter, tevens dorpsschone waar beide leiders van de clubs voor vallen- bij te staan. De humor zit vooral in de personages die als types mogen worden neergezet en de lichte ondertoon van de teksten. Uiteraard kent ook dit kolderieke verhaal zijn ernstige en emotionele momenten die door alle generaties gevoeld en begrepen worden. Het spel is oorspronkelijk voor openluchttheater geschreven maar is uiteraard ook in de zaal te realiseren. De bladmuziek behorende bij de acht liedjes in het spel is te bevragen bij de componist.

  

Als ik ooit een zee van tijd gestoken heb in het creëren van aanstekelijke karakters, het consequent doorvoeren ervan en het van daaruit handelen dan is het wel binnen dit toneelspel. Zodra je door hebt dat juist het botsen van de diversiteit aan karakters dit spel laat leven ben je bezig een heerlijke middag te maken voor je publiek. Ook dit spel is voor alle generaties boeiend om te zien; je hebt er niet alleen de huidige jeugd mee te pakken maar ook die van decennia terug; Bennies Boomhut Bende speelt namelijk in de ogenschijnlijk overzichtelijke tijd van eind jaren 50, begin jaren 60 waar de middelbare toeschouwer zich maar al te graag een middag naar laat terugvoeren. Lees het en merk dat ernst en kolder hand in hand kunnen gaan!

 

Klik op de foto voor 'n impressie van een uitvoering van

'Bennies Boomhut Bende' door Theatergroep Trappaf

  
'Bennies Boomhut Bende' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.

  

Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl