SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Bovenste Beste Baasje
 
Sinterklaas...
en het Bovenste Beste Baasje
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
75 minuten
Vink-catalogusnummer: 9448
18 spelers en pietenband
(2 mannen, 16 onbepaald, 1 muzikant of meer)
  
Sinterklaas, Heer piet en 16(!) pieten op toneel in dit spel. Dat biedt gelegenheid om al die ‘intochtpieten’ die al jaren roepen dat ze ook weleens het toneel op willen hun kunsten daar te vertonen. Van het (uiteraard strak gechoreografeerde) rommeltje dat met die massa pieten op toneel ontstaat heeft Sinterklaas even schoon genoeg: hij loopt weg! Dat is niet zo mooi, zeker nu Sinterklaas het ‘Bovenste Beste Baasje’ –beste pieterbaas van het jaar- zou aanwijzen! Heer piet –de stijve, persoonlijke secretaris van de Sint- wordt net zolang gelijmd, geroemd, geprikkeld en geprezen tot hij de Sinterklaasrol op zich neemt om het Bovenste Beste Baasje te kunnen aanwijzen. Maar langzaamaan begint bij Heer piet het stoute plannetje te broeien om behalve “Sinterklaas” zelf óók “Bovenste Beste Baas” te worden! Jutezaklopen, chocoladeletterspelling, kadootjesstapelen, ’n niet zo eerlijke quiz, de ‘licht uit-spot aan’-scène en ’n ‘lopende’ band moeten er aan te pas komen om dit te bereiken. Maar ja, is het nou wel zo leuk als niemand die overwinning met je vieren wil? Gelukkig brengt de Goedheiligman raad in dit verhaal waarbij je steeds denkt: wie houdt nu eigenlijk wie voor de gek?
 
Dit kleurrijke, humorvolle, zo’n 75 minuten durende spel is voorzien van vier nieuwe liedjes die u bij afname van het spel geleverd wordt in twee versies: ingezongen en louter muzikaal.
 
Klik op het YouTube scherm voor een scène uit
'Sinterklaas... en het Bovenste Beste Baasje'
van de Oisterwijkse Theatergroep Trappaf
  
'Sinterklaas... en het Bovenste Beste Baasje' is ideaal voor toneelgroepen die graag veel spelers op het toneel willen zetten! Indien u over een kleiner spelersgezelschap beschikt zijn pietenrollen eenvoudig te bundelen. 
  
'Sinterklaas... en het Bovenste Beste Baasje' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
  
Klik op logo:
  
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl