SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
De dubbele dip
 
Sinterklaas... en de dubbele dip
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
60 minuten
Vink-catalogusnummer: 9185
14 personen
(4 mannen, 9 variabel, 1 muzikant of meer)
  
Sints trouwe knechten maken zich er tijdens de wijze lessen van Heer piet met een Jantje van Leiden vanaf. Heer piet zit hierdoor met grote kopzorgen daar hij weet dat binnenkort de inspecteur voor het Sinterklaasexamen langs gaat komen. Twee door Sinterklaas binnengehaalde heren van een adviesburo adviseren de Goedheiligman de bezem eens flink door de kast te halen; faxen i.p.v. verlanglijstjes, computers i.p.v. het grote boek, driedelig grijs i.p.v. een Sinterklaasmantel en als klap op de vuurpijl: koeriersdiensten i.p.v. zwarte pieten. De hele bekende Sinterklaaswereld op z'n kop met een stevig prijskaartje eraan vast waardoor de Sint zich in diepe schulden steekt en hij genoodzaakt is alles van de hand te doen!!! Of is het allemaal doorgestoken kaart? Dit met veel humor voor jong en oud doorspekte Sinterklaasspel van een dik uur heeft alles in zich om een gedreven toneelgroep en hun toeschouwers een hoop toneelplezier te bezorgen. Middels de zes nieuwe liedje op nieuwe muziek zwerft u van o.a. musical- naar Tiroler- en Jordaanorgelsfeer. Deze muzikale intermezzo's die zich uitstekend lenen voor dans zijn verkrijgbaar bij de componist op geluidsdrager in vocale en instrumentale versie.
 
Een ware mini-musical, dit Sinterklaasspel, waarmee u de vaders en moeders, opa’s en oma’s die met hun kinders meekomen ook zeer zult verwennen. Naast kinder- ook veel volwassenenhumor dus. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat u zin moet hebben om flink huis te houden op het gebied van decors, rekwisieten, choreografie, mise-en-scène, kostuums e.d. om het spel volledig tot z’n recht te laten komen maar dan zet u ook iets op het toneel waar menig 5 december-middagbezoeker een onvergetelijke Sinterklaasvoorstelling mee bezorgd wordt.
  
'Sinterklaas... en de dubbele dip' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl