SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
De twistkist
 
Sinterklaas... en de twistkist
 

  

  
Sinterklaasspel met lied
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
75 minuten
8 personen
(2 mannen, 1 dame, 4 onbepaald, 1 muzikant of meer)
  
Wat kan er toch veel gebeuren op Sinterklaas’ stoomboottochtje van Spanje naar Nederland. Zwarte pieten ontdekten tijdens noodweer ’n onbekende holle ruimte in het voorst-vooronder van het schip. Na gerommel en gestommel gehoord te hebben vanuit die ruimte waagden de pieten zich op ’n zoektocht naar de ingang om er ’n geheimzinnige kist aan te treffen! De zwarte pieten Pepperoni, Bossebollie, Makkiezakkie en Roelieboelie spreken af er voorlopig maar ‘ns niks over tegen Sinterklaas te vertellen maar besluiten de grote, zware, stokoude kist  mee aan land te sjouwen en overal mee naar toe te nemen. De pieten zijn razend benieuwd naar wat er in de kist zit, zeker als ze op ’n bepaald moment er muziek uit horen klinken. Ze twisten er steeds over of ze ‘m nu open moeten maken… of niet. Misschien heeft Sinterklaas er wel cadeautjes voor de zwarte pieten in gestopt! Vandaag zijn ze met de kist helemaal in uw theater neergestreken! De krantenstukjesschrijvers Ronnie van de Roddeldamse Kwebbelkoerant en Bonnie van de Babbelburgse Bebbelbode doen verslag van het Sinterklaasbezoek aldaar. Als zij nou maar niet te veel interesse krijgen in de inhoud van de kist…
 
Dat gaat ’n ouderwets gezellige Sinterklaasmiddag geven in uw theater; de Sint en z’n gevolg en uw gezelschap gaan er alles aan doen om de kou buiten te doen vergeten en het warme 5 decembergevoel alle kans te geven bij een muzikaal stukje theater mét de grootste kindervriend ter wereld: Sinterklaas!
  
Lekkermaak-tekstjes voor internet en/of andere publiciteitsvormen worden bij het skript geleverd!
 
Klik op het YouTube scherm voor het lied "De bende van Sinterklaas"
gemaakt door de pietenbend van de Sintenpietenbende uit IJsselstein
    
     
Klik op de foto voor foto's van een uitvoering
door de Sintenpietenbende uit IJsselstein
van 'Sinterklaas... en de twistkist'
Kies boek 6
                                         
'Sinterklaas... en de twistkist' is geschreven voor "De Sintenpietenbende" te IJsselstein. Ook "Kruidnood" in Wassenaar vergastte de jeugd én hun ouders op dit Sinterklaasspel. Het spel kan op het repertoire komen van andere gezelschappen. Neem contact op met de makers van het spel.
 
Klik op logo:
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl