SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Dekselse dagdroom
 
Sinterklaas... en de dekselse dagdroom
 
  
 
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
50 minuten
Vink-catalogusnummer: 9133
9 personen
(4 mannen, 3 variabel, 1 stem, 1 muzikant of meer)

't Kan ook nooit eens goed gaan in het huis dat Sinterklaas bewoont tijdens zijn jaarlijkse verblijf in Nederland. De Sint wil dit jaar als kadootje slagroom op de kopjes koffie van elke opa en oma in Nederland maar per vergissing halen de zwarte pieten iemand in huis met een droommachine i.p.v. een roommachine. Om van de nood een deugd te maken besluiten de pieten Sinterklaas een mooie droom te geven voor z'n verjaardag. Helaas, helaas, doordat Heer piet weer eens met betraande ogen rondloopt omdat zijn verjaardag -die toevallig ook op 6 december valt- vergeten dreigt te worden, mist hij belangrijke informatie omtrent de droommachine en drukt per ongeluk het nachtmerrieknopje in! Sinterklaas geraakt hierdoor in de meest verschrikkelijke nachtmerrie waarin hij het moet opnemen tegen geduchte concurrenten als de Kerstman en de Paashaas. En lijkt die quizmaster die met de kadootjes aan de haal gaat niet erg veel op de maker van de droommachine? Spanning en plezier voor jong en oud in dit spel dat zo'n 50 minuten duurt en waarvan de muziek behorende bij de vijf nieuwe liedjes beschikbaar is in een vocale en instrumentale versie.

  Gelukkig is het tij gekeerd. De Goedheiligman heeft in de kadootjesmaand december niks meer te vrezen van de kerstman. Hoe anders was dat nog niet eens zo heel lang geleden, Sinterklaasliefhebbers vreesden werkelijk dat  de aardverschuiving van ‘rijden op de tafel’ naar ‘rijden onder de kerstboom’ gaande was. Dit spel haakt handig in op het bestaan van twee gulle gevers in dezelfde tijd van het jaar. De strijd tussen de twee concurrenten of sterker: drie concurrenten gaat er heftig aan toe in de droomwereld van Sinterklaas die in dit spel op fantasierijke wijze gestalte is gegeven
.
Klik op de foto voor 'n foto van een uitvoering van
'Sinterklaas... en de dekselse dagdroom' door Genesius in Uithoorn
 Kies boek 3
  
'Sinterklaas... en de dekselse dagdroom' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl