SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Drommelse drakendrift
 
Sinterklaas... en de drommelse drakendrift
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
70 minuten
Vink-catalogusnummer: 9299
7 personen (6 mannen, 1 variabel, 1 muzikant of meer)
  
Soms lijkt er wel een wet te bestaan die stelt dat een Sinterklaasspel pas spannend is als de veiligheid van de kadootjes in het gedrang komt. In menig spel zal hiervoor een ‘boef’ ten tonele worden gevoerd. Heerlijk om met het jeugdige publiek zo’n boef te beschreeuwen en te bestrijden! Maar wat als –zoals in 'Sinterklaas… en de drommelse drakendrift'- het gevaar vanuit het Sinterklaasgezelschap zélf komt in de persoon van Heer piet, de persoonlijk secretaris van de Sint, die tot over z’n oren verliefd op een plaatselijk postbodemeisje haar wijsmaakt dat hij de Goedheiligman is en haar overstelpt met cadeaus? Dan wordt het probleem complexer, nóg spannender om te beleven en met een prikkelende humor die behalve de kleinsten onder het publiek ook de volwassenen zeer zal aanspreken. De overige pieten op het toneel –met elk hun eigen, heerlijk te verbeelden karaktertje- moeten alle zeilen bijzetten om de zaak in rechte banen te leiden. U verwent uw publiek niet alleen met tekst en spel maar overdondert ze ook met vier, speciaal voor dit spel gecomponeerde, nieuwe liedjes die schreeuwen om beweging. Deze muziek is op geluidsdrager –de prijs ervan is echt geen aderlating- te verkrijgen bij de componist. De muziek wordt dan aangeleverd in een reeds ingezongen versie én een instrumentale versie. U beslist zelf welke u kiest voor uw uitvoeringen. Behalve dat u uw toeschouwers een gemoedelijke Sinterklaasmiddag bezorgt, wakkert u bij het jonge publiek een voor altijd warm gevoel voor het toneelspel als discipline aan.
  
 Je zou denken: “Daar is het jonge publiek toch niet mee bezig”. Toch smult ook het kleinste grut van het verliefd zijn van Heer piet. Blijkbaar is het ’n universeel gegeven, ingebakken in de mens, waarbij leeftijd er niet toe doet.
  
'Sinterklaas... en drommelse drakendrift' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl