SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Geheime pepernootrecept
 
Sinterklaas... en het geheime pepernootrecept
 

 
Sinterklaastoneel
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
35 minuten
Vink-catalogusnummer: 9115
4 personen (1 man, rest onbepaald)

Sint en pieten worden geconfronteerd met een ondeugende bakker die het geheime pepernootrecept probeert te ontfutselen om daar zelf beter van te worden. Zal dat lukken? Om dat te weten te komen zult u dit ongeveer 35 minuten durende spel moeten lezen dat speciaal werd geschreven voor groepen die het 'louter liedjes zingen bij 'n Sinterklaas op een stoel met twee pieten erlangs' achter zich willen laten maar de stap naar een groot toneelspel met fors decor, massa's rekwisieten en een lange repetitieperiode te groot vinden. Door z'n eenvoudige structuur en decor, makkelijk te realiseren rekwisieten, geringe aantal personen die gebruik maken van door eenieder gekende Sinterklaasliedjes is dit spel snel in te studeren -ook door minder ervaren spelers- en te brengen op weinig veeleisende locaties.

Samen met "Sinterklaas... en de snurkende snoeshaan" en "Sinterklaas... en de likkebaardende lekkerbekken" is dit spel een buitenbeentje in vergelijking met andere Sinterklaasspelen van dezelfde makers. Het kent geen nieuwe liedjes, heeft nauwelijks decor, een bescheiden aantal spelers, een eenvoudige verhaalstructuur en is kort van lengte. Maar het lijkt juist daarom te zijn dat dit spel het meest gespeeld wordt. Eigenlijk zou ik veel meer van dit kaliber moeten vervaardigen. De eerste stap naar wat meer dan ‘een Sint en twee pieten rond een stoel’ of gebrek aan tijd doet begrijpelijkerwijs grijpen naar een overzichtelijk stuk als "Sinterklaas… en het geheime pepernootrecept", "Sinterklaas... en de snurkende snoeshaan" en/of "Sinterklaas... en de likkebaardende lekkerbekken". Met het verhaal is overigens niks mis al was het alleen maar om Sinterklaas eens als sloddervos en snoeper in de kijker gezet te zien worden!
 
Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van
'Sinterklaas... en het geheime pepernootrecept'
door de Franeker toneelgroep "Net Benaud"
Kies boek 19
 
'Sinterklaas... en het geheime pepernootrecept' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl