SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Het lijvige liefdesleven
 
Sinterklaas... en het lijvige liefdesleven
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
55 minuten
Vink-catalogusnummer: 9134
13 personen
(6 mannen, 1 vrouw, 5 variabel, 1 muzikant of meer)
  

Sinterklaas wordt geplaagd door tedere gevoelens voor z'n jeugdvriendin Isabella en Heer piet klaagt weer eens dat zijn verjaardag vergeten dreigt te worden en dat hij het zelfs te druk heeft om z'n versleten kleding te vervangen door nieuwe. Om de Sint z'n liefdeszorgen te doen vergeten verzinnen de pieten een plan om de Sint een nieuwe vriendin te bezorgen, maar dat pakt even heel anders uit dan bedoeld. En wat te denken van die kluis waar de pieten heel geheimzinnig een kado in verstopt hebben? En hoe zit het met dat vreemde telefoontje van de 'nieuwe vriendin' van Sinterklaas waarin zij lijkt te dreigen de inhoud van diezelfde kluis te willen weghalen? Zoals een persoonlijk secretaris van de Sint betaamt lijkt Heer piet de strakke leiding van de gebeurtenissen in de hand te hebben. Maar...schijn bedriegt! Natuurlijk is het spel komisch maar het kent ook heel gevoelige momenten. Met vijf nieuwe liedjes op nieuwe muziek in instrumentale en vocale versie hebt u een klein uur durend, fijn speelbaar spel in handen met een hoog gehalte aan Sint Nicolaassfeer.

Een spel dat je iedereen in de handen zou willen duwen die om een kluchtig Sinterklaasspel vraagt. Een prima verhaal en wervelende liedjes die vragen om een fraaie choreografie. Het in huis hebben van een regisseur die het maken van een strakke mise-en-scène onder de knie heeft is erg prettig want met zo’n bonte stoet aan zwarte pieten op het toneel als in dit spel ligt een rommeltje snel op de loer. En dát is alleen mooi als het een georganiseerd rommeltje is. ‘Sinterklaas… en het lijvige liefdesleven’ is een aanrader al was het alleen maar om je publiek te tonen dat niets menselijks –ook niet de liefde- de Sint vreemd is.  

'Sinterklaas... en het lijvige liefdesleven' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl