SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Het spannende spokenspel
 
Sinterklaas... en het spannende spokenspel
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
60 minuten
Vink-catalogusnummer: 9217
7 personen (2 mannen, 4 variabel, 1 muzikant of meer)
 

De intieme, warme sfeer van de huiskamer van Sint Nicolaas wordt versterkt door de illusie die u met licht, geluid en tekst creëert dat het ‘buiten’ heel slecht weer is. Als Bossebollie -’n corpulente, snoepgrage zwarte piet- zich laat ontvallen dat ’t buiten ‘spookt’ komen de pieten erachter dat Heer piet -de ietwat deftige persoonlijke secretaris van de Sint- als de dood is voor spoken. Dit brengt het pietengezelschap op het idee Heer piet eens een fikse portie schrik aan te jagen. Immers: als de pieten het er eens een avondje van willen nemen omdat Heer piet met de boodschap komt dat ze door het té slechte weer het dak niet op kunnen, weet hij wel een heleboel andere vervelende karweitjes. Dit vraagt om een leuke wraak. Natuurlijk laat Heer piet het er niet bij zitten! En wie is toch dat spook met dat witte kleed en dat kaarsje? 'Sinterklaas… en het spannende spokenspel' is -net als andere Sinterklaasspelen van dezelfde makers- vooral een grappig verhaal met veel Sinterklaassfeer, soms een beetje spannend, nooit té griezelig. Het ongeveer een uur durende toneelspel bevat vier mooie, nieuwe liedjes op nieuwe muziek. De muziek is verkrijgbaar bij de componist op CD in vocale én instrumentale versie zodat u kunt kiezen voor het zelf live zingen of gebruik maken van de reeds ingezongen versie. Op de CD vindt u ook de geluiden als spookachtig, bulderend gelach en krakende deuren.

 
Met z’n allen rond de haard in het schemerdonker spannende verhalen vertellen terwijl buiten de wind om het huis huilt. Die sfeer roept ‘Sinterklaas… en het spannende spokenspel’ op. Dat is precies het ingrediënt dat dit spel overvloedig in zich draagt en waardoor een 5 december voorstelling, waarin ouderwetse gezelligheid troef moet zijn, al bij voorbaat geslaagd is.
 
Klik op de foto voor 'n artikel van een uitvoering van
'Sinterklaas... en het spannende spokenspel'
door Toneelgroep "Betoverd" uit Beesd
 
'Sinterklaas... en het spannende spokenspel' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl