SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Hooggeëerd publiek
 
Sinterklaas... en het hooggeëerd publiek
 

Een openbare voorstelling van "Sinterklaas... en het hooggeëerd publiek" wordt gegeven door "Stichting Kruidnood" in "De Warenar" te Wassenaar. Bekijk HIER hun website.

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
65 minuten
Vink-catalogusnummer: 9070
10 personen (3 mannen, 6 variabel, 1 muzikant of meer)

Sinterklaas is verdrietig omdat hij moeite heeft met het uit het hoofd leren van alle namen uit het grote boek, de zwarte pieten bereiden uit onvrede met hun werksituatie een stakingsaktie voor en tot overmaat van ramp proberen twee stiekemerds alle kindernamen uit het grote boek te vervangen door hún namen. Via de nodige hobbels blijkt er uiteindelijk een circusvoorstelling nodig te zijn om alles weer in goede banen te leiden. Hoe deze ogenschijnlijk niet met elkaar van doen hebbende zaken met elkaar verweven raken kunt u beleven in dit met drie nieuwe liedjes gelardeerde toneelspel dat garant staat voor een dik uur spel- en kijkplezier voor jong en oud.

Hoewel ik al jaren schreef was dit het eerste spel dat ik kwalitatief hoog genoeg vond om bij Uitgeverij Vink te informeren of ze wellicht geïnteresseerd waren in toneelstukken rond de figuur van Sinterklaas. Dat waren ze! Na uitgave stond het al snel ergens op de planken; de beste stimulans om door te gaan! Het verdriet van Sinterklaas, de leraar-leerling verhouding van Heer piet en Malle pietje, het geklaag van de andere zwarte pieten, de ‘boeven’-rol van de twee Franse matrozen die als verstekelingen op de boot van Sinterklaas zijn meegevaren en die natuurlijk op de kadootjes uit zijn en als hoogtepunt een spetterende circusvoorstelling zijn ingrediënten die dit spel tot een genot maken voor zowel de spelers als de toeschouwers!
  
'Sinterklaas... en het hooggeëerd publiek' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl