SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Keldermelder
 
Sinterklaas... en de keldermelder
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
75 minuten
Vink-catalogusnummer: 9336
7 personen (2 mannen, 4 variabel, 1 muzikant of meer)
  
Sinterklaas heeft voor grote kosten gestaan: de stoomboot moest een grote beurt, z’n trouwe viervoeter kreeg nieuwe hoeven, de pepernotenoogst is tegengevallen, kortom de Sint zit slecht bij kas en moet aanspraak maken op z’n reservecentjes en –kadootjes. Vervelend is dat hij niet meer weet waar hij ze heeft neergelegd. Heer piet klaagt weer steen en been dat hij geen vrienden heeft en er niemand tijd voor hem wil vrijmaken, er is immers weer niemand van het pietengezelschap die ook maar enig gewag geeft van het feit dat ook híj op 6 december jarig is. Als niemand hém ’n kadootje schenkt geeft hij zichzelf maar ’n presentje: ’n apparaat (de keldermelder) waar hij holle ruimtes mee op kan sporen, kan hij mooi z’n oude hobby “Archeologie, ontdekken, onderzoeken, schatgraven” weer oppakken. De andere pieten Bossebollie, Pepperoni, Wauwwietje en Langelatje –met allemaal  eigen sprekende karaktertjes die continue heerlijk botsen- zijn druk doende met de voorbereidingen voor… iemands verjaardag. Koren op de molen van Heer piet natuurlijk die steeds meer gaat denken dat er alleen maar gedacht wordt aan Sinterklaas z’n verjaardag. Wie schetst onze verbazing als Heer piet inderdaad met zijn 'keldermelder' een geheimzinnige gang vindt! Hij kruipt erdoorheen en kan niet bevroeden dat hem aan de andere kant een fantastisch, spannend maar ook grappig avontuur wacht dat er uiteindelijk toe leidt dat alle problemen worden opgelost en Heer piet mag merken dat hij meer vrienden heeft dan hij ooit had durven hopen.
  
Ook in dit avontuur speciaal gecomponeerde, mooie, nieuwe liedjes die schreeuwen om choreografie. Deze muziek is voor een heel schappelijke prijs op geluidsdrager te verkrijgen bij de componist. De muziek wordt dan aangeleverd in een reeds ingezongen versie én een instrumentale versie. Welke u kiest voor uw uitvoeringen beslist u zelf. Behalve dat u als toneelgezelschap zelf veel plezier met Sinterklaas… en de keldermelder zult beleven geeft u een onvergetelijke Sinterklaasmiddag aan jong én oud!
 
 
Klik op de foto voor Rutger Lommerse / Maicel Copal lied
"Vitamine P!" uit 'Sinterklaas... en de keldermelder'
 
 
Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van 
'Sinterklaas... en de keldermelder' door Sinterklaassprookje Joure
Kies boek 5
  
'Sinterklaas... en de keldermelder' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl