SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Kolderieke klerenkwestie
 
Sinterklaas... en de kolderieke klerenkwestie
 

  

  Dit spel is te zien in Wassenaar gebracht door
Stichting Kruidnood op woensdag 27 november 2013
 
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
75 minuten
Vink-catalogusnummer: 9118
14 personen
(4 mannen, 7 variabel, 2 kinderen, 1 muzikant of meer)
  

U gaat ver in dit spel, heel ver. Sinterklaas in Elvis Presley kledij 'n stevig Rock and Roll nummer zingend en dansend? 'n Vuilnisman die alle ‘grote mensen geheimen’ rond de Sint aan de kinderen verklapt? Sinterklaas die een jongere broer blijkt te hebben onder de naam Sint Juttemis? De zwarte pieten in hun onderbroekje op toneel? De zwarte pieten als cheerleaders? Kan het nog gekker? Tuurlijk, leest u dit spel maar waarin Sint en pieten een 75 minuten durend avontuur beleven met de nodige verkleedpartijen. Wees gerust, geen kind zal na afloop twijfelen aan het bestaan van de goedheiligman. Het spel biedt humor voor alle leeftijden en gaat gepaard met vier nieuwe liedjes  verkrijgbaar in een ingezongen en een instrumentale versie.

Natuurlijk gaat het erom dat het publiek straks plezier heeft, maar als er ooit een Sinterklaasspel is geweest waarbij we gedurende de repetitieperiode zelf ook krom van het lachen hebben gestaan dat is het dit spel wel. Dat komt omdat je de Sint en z’n kornuiten in zo’n maffe toestand brengt. Maar beloofd is beloofd; geen kind zal na het spel minder geloven in de Goedheiligman. Hoewel menig ouder af en toe de tenen stevig bij elkaar zal knijpen zal blijken hoe diep het geloof in de gulle Spaanse gever is. Het is weer zo’n spel met een flink aantal figuren op het toneel. Dat zal een rommelige sfeer geven, maar ook hier geldt weer: hoe georganiseerder het rommeltje en de choreografieën hoe boeiender om naar te kijken!

'Sinterklaas... en de kolderieke klerenkwestie' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl