SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Kolderzolder
 
Sinterklaas... en de kolderzolder
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
90 minuten
Vink-catalogusnummer: 9070
8 personen (4 mannen, 3 variabel, 1 muzikant of meer)
  
U bent een energieke toneelgroep met dito decorploeg die niet terugschrikt voor een middagvullend gebeuren rond de figuur van Sint Nicolaas, want in ‘Sinterklaas… en de kolderzolder’ staat u –nog los van ontvangst, pauze en kadootjes uitdelen- met zeven mensen anderhalf uur te spelen, zingen en dansen in een verrassend decor. Het stuk herbergt vijf nieuwe, sprankelende liedjes op nieuwe muziek die vragen om beweging. De componist zette deze liedjes op CD in zowel instrumentale als vocale versie zodat de keus ‘zelf zingen of gebruik maken van de ingezongen versie’ aan u is. 
 
Na een cabareteske start van het verhaal in een pannendakdecor begint Heer piet –de stijve, in jacquet geklede, persoonlijk secretaris van de Sint te klagen dat de gehele organisatie van het Sinterklaasfeest op zijn schouders rust. Eigenlijk moest hij allang de leiding hebben, sterker nog: eigenlijk moest hij allang Sinterklaas zijn! Hij doet de boute uitspraken dat hij geen vrienden heeft en Sinterklaas niet meer nodig heeft. De andere zwarte pieten dagen hem uit te laten zien dat hij zo goed is in Sinterklaas- en zwarte pieten zaken en dwingen hem tot schoorsteencapriolen. Als hij ondersteboven in de schoorsteen blijft vaststeken en geen duwen of trekken meer helpt gooien de andere pieten massa’s schoonmaakmiddelen in de schoorsteen om de pijp wat gladder te maken. We zien rook uit de schoorsteen komen en onder gedimd licht het decor openzwaaien. Zodra het licht weer aanzwelt ligt Heer piet aan de voet van de schoorsteen op een rommelzolder. Hier wachten hem avontuurlijke belevenissen met fantasiefiguren als Rudi de Rat, Schrikje uit ’n blikje, Don Cerveza, papierwespen en Klaas Vaak, want alle ogenschijnlijk nietige zaken die in het eerste deel gezegd en gezien zijn worden hier tot grote proporties opgeblazen. Het wordt doller en doller tot het Heer piet boven de kop groeit en hij gilt dat hij Sinterklaas nodig heeft. Dan dooft het licht weer en wordt alles teruggebracht naar de positie van einde scène 1 waarin Heer piet in het pannendakdecor met de benen boven de schoorsteen uitbungelt. Als hij in opdracht van Sinterklaas uit de schoorsteen wordt gehaald komt deze tot de conclusie dat Heer piet bedwelmd moet zijn geraakt door de gassen die de bij elkaar gegooide schoonmaakvloeistoffen veroorzaakten en dat hij gedroomd moet hebben. Een droom dus! Of toch niet? Hebben Sint en pieten een plan uitgevoerd om Heer piet een lesje te leren? Dat zal hij nooit weten. Wel heeft hij geleerd dat hij wel degelijk vrienden heeft! Deze onderliggende serieuze lijn is meesterlijk gemaskeerd door vele kolderieke momenten en de constant vermakelijke toon van de teksten.
 
Alles uit de kast getrokken om het 25e Sinterklaasspel dat wij brachten nog meer cachet te geven. Waarom dit spel? Z’n rijke verhaal, z’n humor, z’n leuke liedjes op mooie muziek, z’n verrassende decor, z’n leuke wendingen en de uitdaging om het met uw ploeg te doen!
 
  
Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van 
'Sinterklaas... en de kolderzolder' door Sinterklaassprookje Franeker
 
'Sinterklaas... en de kolderzolder' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl