SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Kompjoetergeploeter
 
Sinterklaas... en het kompjoetergeploeter
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
75 minuten
Vink-catalogusnummer: 9197
10 personen (3 mannen, 6 variabel, 1 muzikant of meer)
  
De zwarte pieten hebben voor Sinterklaas een kado gemaakt dat het Sint- en pietenwerk een stuk moet gaan vergemakkelijken: een computerrobot. Middels een pietenzangwedstrijd moet worden uitgemaakt welke zwarte piet het kado aan Sinterklaas mag aanbieden. Een hevig in deze robot geïnteresseerde boef wringt zich in de waanzinnigste bochten om de robot in z'n bezit te krijgen. Op een bepaald moment komt hij er zelfs niet meer onderuit om zelf voor robot te moeten spelen. Tijdens dit 75 minuten durende toneelspel zullen kinderen, maar ook volwassenen, zich geen minuut hoeven te vervelen al was het alleen maar om de vraag hoe het mogelijk is dat de robot -die op toneel in elkaar wordt gezet- de dingen doet die hij doet. Ook het feit dat, evenals vele andere Sinterklaasspelen van dezelfde makers, dit spel afgewisseld wordt met mooie, nieuwe liedjes die op geluidsdrager voorhanden zijn, maakt het tot een waarborg voor een fijne, spannende en warme Sinterklaasmiddag.
  
Ook binnen een ‘oud’ gegeven als ‘n Sinterklaasspel moet je als schrijver verrassend uit de hoek blijven komen en probeer je kost wat kost los te komen van de verhalen waar een boef de kadootjes weghaalt. Maar omdat daar jaar op jaar naar gevraagd wordt mag hij voor één keer op rentree. Natuurlijk zou het m’n eer te na zijn om daar niet een bezienswaardige vondst tegenover te zetten, want werkelijk, als je het goed brengt is en blijft het ’n groot raadsel voor de toeschouwer hoe die uit platte delen opgebouwde robot in hemelsnaam kan werken. Én: een lied als: “Als Sinterklaas er plotseling niet meer zou zijn” raakt iedereen.
 
 
'Sinterklaas... en het kompjoetergeploeter' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl