SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Levende poppenkast 1 en 2
 
Jan Klaassen vindt een schat
 en
Jan Klaassen en het taartjesspook
(Levende poppenkast 1 en 2)
 
  
 
(Openlucht)toneelspel met muziek
Teksten: Rutger Lommerse / Muziek: Frank Schouten
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
Traditionele poppenkast met acteurs
2 x 30 minuten, eventueel pauze
Vink-catalogusnummer: 9117
5 personen (variabel M/V)
 

Twee 'traditionele' poppenkastspelen waarin de poppenrollen door acteurs worden vertolkt in een immense poppenkast. In het eerste spel wordt een door Jan Klaassen gevonden schat afhandig gemaakt door een boef. Op een wijze zoals dat alleen in de poppenkast kan weet Jan Klaassen samen met Katrijn, z'n vriend Bert en de onvermijdelijke politie-agent de schat weer terug te krijgen. Na een pauze zorgt de boef in het tweede spel opnieuw voor problemen door zich in een eng bos voor te doen als spook dat een door Jan Klaassen voor Katrijn gekochte taart aftroggelt. Samen met z'n vrienden weet Jan Klaassen ook dit avontuur tot een goed einde te brengen.

  

Poppenkastspel weet nog altijd alle generaties te boeien. Het is bedoeld als spel 'door volwassenen' maar is beslist niet ongeschikt om door kinderen onder handen genomen te worden. Een pianist/zanger zorgt voor muzikale omlijsting voor, tijdens en na het spel met een liedje en melodietje dat lekker in de oren blijft hangen. De muziek wordt u geleverd in een ingezongen en een niet-ingezongen versie.

  

Laat u niet wijsmaken dat de op commedia del arte gestoelde oude poppenkast niet meer van deze tijd zou zijn. Nieuwe poppenspelvormen zijn meer dan welkom maar daarmee verliest de oude vorm nog niet z’n waarde. Kinderen smullen ervan, voor hen is immers alles nieuw maar ook volwassenen bekruipt een nostalgisch warm gevoel als u de poppenkast weer tot leven brengt. Zeker met de dimensie die u toevoegt; u kruipt zelf in de huid van Jan Klaassen, Katrijn, de boef en andere onvergetelijke poppenkasthelden!

  

De stukken zijn ook los van elkaar te spelen of te combineren met 'Jan Klaassen en het knalfeest' (Vink-catalogusnummer: 9186) 

 
Impressie van een uitvoering van
'Levende poppenkast' door Theatergroep Wateringen

  

'Levende poppenkast' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.

 

Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl