SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Levende poppenkast 3
 
Jan Klaassen en het knalfeest
(Levende poppenkast 3)
 
  
 
(Openlucht)toneelspel met muziek
Teksten: Rutger Lommerse / Muziek: Frank Schouten
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
Traditionele poppenkast met acteurs
30 minuten
Vink-catalogusnummer: 9186
5 personen (variabel M/V)
 

Alle ingrediënten van een ouderwetse poppenkastvoorstelling met dit verschil dat de poppenkast levensgroot is en de poppen echte acteurs. Het stuk leent zich bij uitstek om gespeeld te worden rond jaarwisselingen daar het verhaal rond oud en nieuw speelt. Het spel is bedoeld om gespeeld te worden voor kinderen door volwassenen maar dit is geen wetmatigheid, ook kinderen zullen er prima mee uit de voeten kunnen bovendien zullen ook volwassenen snel door het gebodene geboeid worden; poppenkast is immers van alle tijden!

  

In deze half uur durende voorstelling is de boef voornemens om in het nieuwe jaar z'n leven te beteren; hij brengt daartoe een Chinese drakenkop mee naar het nieuwjaarsfeest om eenieder te verrassen. Jan Klaassen die de drakenkop toevallig vindt en hem even opzet krijgt hem niet meer van het hoofd. Hij jaagt iedereen de stuipen op het lijf! De knallende fopkadootjes die Katrijn, Bert de Bakker en de Politie-agent bij zich hebben om de boef, die hen het hele jaar door streken heeft geleverd, eens flink te grazen te nemen komen met een omweg en door toedoen van Jan Klaassen met z'n drakenkop weer bij de gevers ervan terecht zodat het geheel eindigt met een -geheel in nieuwjaarstraditie- knallende afloop! De muziek die het spel omlijst is te verkrijgen bij de componist op bladpapier of op geluidsdrager in een ingezongen en niet-ingezongen versie. Mocht u meerdere verhalen in de levende poppenkast willen realiseren dan is dit spel prima te combineren met 'Jan Klaassen vindt een schat' en/of 'Jan Klaassen en het taartjesspook' (VINK-catalogusnummer 9117).

  

Dit spel is speciaal geschreven voor de milleniumvieringen begin 2000. Rond elk nieuwjaar mag het uit de kast getrokken worden maar geen kind zal u vies aankijken als u het hoogzomer op de planken zet. Spelplezier alom! 

 
Impressie van een uitvoering van
'Levende poppenkast' door Theatergroep Wateringen

  

'Jan Klaassen en het knalfeest' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.

 

Klik op logo:
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl