SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
De Nul, de Niks en de Niemand
 
De Nul, de Niks en de Niemand
-Drie mannen op zoek naar geluk-
 
  
 
Kolderiek (openlucht)toneelspel met muziek
Teksten: Rutger Lommerse / Muziek: Erik Potters
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
90 minuten
Vink-catalogusnummer: 9135
Onbeperkt aantal personen
Minimaal 10 mannen, 3 vrouwen, 10 onbepaald
 

Driftig op zoek naar succes in je werk, macht, rijkdom, de ware liefde, in het geloof dat het bereiken ervan je gelukkiger zal maken? Zeg eerlijk: Wie is er niet op zoek naar geluk? Maar, zoeken we het niet te ver weg en houden we in onze zoektocht enige rekening met andermans gevoelens? In dit spel zien we een aantal mensen die allen op zoek zijn naar geluk. Hun zoektocht eindigt in een samenleving die hier blijkbaar in geslaagd is. Met oogkleppen op blijven de zoekers hun doel nastreven over de ruggen van het gelukkige volk dat hier ernstig onder te leiden heeft. De pakkende climax van het verhaal doet allen de oogschellen afvallen en met herwonnen geloof in elkaar gaat men een veelbelovende toekomst tegemoet. Zware kost? Dat valt mee. Alles is in een 'lichte' toon geschreven en met een geestige ondertoon bedoeld. Bovendien: Lachen we niet graag om andermans leed, zeker als de gedupeerden anoniem zijn of als we onszelf erin herkennen?

  

Dit anderhalf uur durende, oorspronkelijk voor de openlucht geschreven spel, is ook goed in de zaal te realiseren. Het 'door volwassenen voor kinderen' idee moet ruim worden opgevat; ook kinderen kunnen aan het spel deelnemen en voor wat de toeschouwers betreft: het spel bevat meerdere lagen, kinderen zullen geboeid zijn door de vrolijkheid en de eerlijke emoties, de volwassenen zullen geraakt worden door de dieperliggende gedachte. De muziek behorende bij het spel -acht liedjes en twee circusmelodieën- in ingezongen en niet-ingezongen versie is tegen redelijke vergoeding te verkrijgen bij de componist.

’n Avontuurlijk fantasieverhaal voor jong en oud! Dat moest ’t worden. Die beschrijving dekt de lading zeker. Zet u dit spel op de planken dan zult u merken dat uw toeschouwers amper met hun ogen durven knipperen bang als ze zijn iets van de avonturen van de opgevoerde excentrieke karakters te zullen missen! Ik beloof ’t u; ’n schot in de roos!

Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van

'De Nul, de Niks en de Niemand'

door Theatergroep Trappaf te Oisterwijk

  
Theatergroep "Vooruitzien"
uit Hillegom durfde het aan 'De Nul, de Niks en de Niemand' met succes te bezetten met een kindercast!
 
   
Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van
'De Nul, de Niks en de Niemand'
door het team van de Storkschool te Dwingelo
Kies boek 20

 

'De Nul, de Niks en de Niemand' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.

 

Klik op logo:
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl