SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Pietenpakjesperikelen
 
Sinterklaas... en de pietenpakjesperikelen
 
  
 
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
55 minuten
Vink-catalogusnummer: 9082
12 personen
(5 mannen, 1 vrouw, 3 variabel, 1 stem, 2 poppenspelers, 1 muzikant of meer)
  

Dit jaar verwent Sinterklaas niet alleen de kinderen; ook voor elke zwarte piet heeft hij een mooi kadootje meegebracht. Helaas, hij had er beter aan gedaan deze kadootjes niet tegelijkertijd te geven want een scheikundedoos, een poppenkast, paraplu's en een zaklantaarn schijnen elkaar niet zo bijster goed te verdragen wat de nodige amusante verwikkelingen met zich meebrengt. Vergrotings- en verkleiningstrucs, levensgrote poppenkastpoppen, Sint en pieten in de poppenkast, een kleurrijke parapludans, het zit allemaal in dit sfeervolle, een klein uur durend toneelspel voor jong én oud, dat vergezeld gaat van vier nieuwe liedjes die verkrijgbaar zijn op Cd zowel in een vocale als instrumentale versie.

‘Sinterklaas… en het geheime pepernootrecept’ is het spel van deze site dat het vaakst gespeeld wordt als het gaat om ’n spel zónder liedjes. Mét liedjes is dat ‘Sinterklaas… en de pietenpakjesperikelen’. Daar kan ik best inkomen. De identificatie van kinderen met de kleine ‘malle pietje’, de wonderlijke dingen die erin gebeuren en het feit dat het geheel draait rond een poppenkast maken het voor het jonge publiek een belevenis. Groepen die dit stuk in studie nemen zullen op een bepaald moment tot de conclusie komen dat een hoofdrol is weggelegd voor twee poppenspelers die in het geheel niet in het zicht komen van het publiek. Sterker nog: hoe onzichtbaarder zij hun werk doen, hoe geloofwaardiger het ongeloofwaardige!

Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van 
'Sinterklaas... en de pietenpakjesperikelen'
door 't Voetlicht kindergroep Kinto te Nootdorp
Kies boek 21

'Sinterklaas... en de pietenpakjesperikelen' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.

Klik op logo:

 

 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl