SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Pinnige piet
 
Sinterklaas... en de pinnige piet
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
70 minuten
16 spelers en pietenband
(2 mannen, 14 onbepaald, 1 muzikant of meer)
  
In het 70 minuten durende muzikale toneelspel 'Sinterklaas… en de pinnige piet' glijd je snel in ‘n spannend en humorvol Sinterklaasspel met de Sint en een massa pieten zoals de betweterige Heer piet, de heetgebakerde Pepperoni, de smulpaap Bossebollie, de kleinzerige Krakkemikkie en de niet zo slimme Gossiepossie. Het toneel is vol met pieten die spelen, dansen en zingen! Het toneelstuk is zo samengesteld dat er voor de volwassenen ook heel wat te genieten is!
  
 Als Sinterklaas op ’n goed moment zijn Grote Boek nodig heeft blijkt niemand te weten waar dat boek is. Sinterklaas drukt de pieten fijntjes op het hart dat het misschien helpen zou als ze hun rommel wat beter zouden opruimen. Heer piet, de in jacquet geklede persoonlijk secretaris van de Sint die maar al te graag ‘de baas’ speelt over de andere pieten, schiet meteen aan de arbeid terwijl de andere pieten zich zijn ijver laten welgevallen. Als hij zich plots realiseert dat er wel héél erg van hem wordt geprofiteerd slaat de balans volledig over en staat het idee van “De Goedheiligman die elk jaar cadeautjes naar de kinderen in Nederland brengt” hem volledig tegen; hij verstopt ál het snoepgoed en álle cadeautjes! Om de zwarte pieten te ‘helpen’ met hun speurtocht doet hij zich voor als ’n gerenommeerd detective. Natuurlijk zijn de pieten niet op hun achterhoofd gevallen en laten ze Heer piet in z’n eigen val tuimelen. Vier nieuwe sfeervolle liedjes op nieuwe muziek verrijken het spel en nodigen uit om van het podium een fraai gechoreografeerd, kleurrijk toneel te maken! De muziek wordt u geleverd in een ingezongen en niet-ingezongen versie. Aan u de keus welke te gebruiken.
  
 
Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van
'Sinterklaas... en de pinnige piet'
door de Oisterwijkse toneelgroep "Trappaf"
Kies boek 7  
 
Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van
'Sinterklaas... en de pinnige piet'
door de Wassenaarse toneelgroep "Kruidnood"
 
Ook 'Sinterklaas... en de pinnige piet' is een ideaal spel voor toneelgroepen die graag veel spelers op het toneel willen zetten! Indien u over een kleiner spelersgezelschap beschikt zijn pietenrollen eenvoudig te bundelen. Om het op uw repertoire te zetten neemt u contact op met de makers van het spel. 
  
Klik op logo:  
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl