SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Plaaggraag
 
Sinterklaas... en de plaaggraag
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
70 minuten
Vink-catalogusnummer: 9356
5 personen
(2 mannen, 2 variabel, 1 muzikant of meer, evt. dansgroep)
  
Schrijf weer ‘ns een volwaardig stuk met een handjevol acteurs en weinig decor. Dat was de opdracht. Hier is ‘t: vier spelers en ’n grote kist, daar zou het in beginsel al mee moeten lukken. 'Sinterklaas… en de plaaggraag' staat dicht bij de kinderen zonder ’n moment flauw te zijn voor de meekijkende volwassene. De onberispelijke Heer piet is weer ‘ns de dupe van plagerijtjes van andere zwarte pieten. Voor geen goud zou hij toegeven dat hij ’n knuffeltje heeft, bang als hij is dat hij dan het slachtoffer zal zijn van nóg meer geplaag. De andere pieten maken hem wijs dat de plaagstoten niet afkomstig zijn van hen maar van de ‘plaaggraag’; nee erger: de onzichtbare plaaggraag! Terwijl Sinterklaas loopt te verzuchten dat hij zijn in Spanje gebleven hondje –dat af en toe lekker warm bij hem in bed kruipt- zo mist, is plotseling het knuffeltje van Heer piet zoek. Hij weet zeker dat de andere pieten dit gedaan hebben en zint op wraak! Hij gaat de pieten bang maken met de door henzelf verzonnen plaaggraag. En wie blijkt uiteindelijk de schuldige…? Lezen!
 
Gezellige, spannende en ontroerende momenten wisselen elkaar fijn af in dit zeventig minuten durende spel dat gelardeerd is met mooie, nieuwe sfeervolle liedjes. Als u hebt besloten het spel in studie te nemen en een boekbestelling hebt geplaatst bij de uitgever kan de componist u de liedjes op geluidsdrager leveren. U krijgt ze dan in twee versies: ingezongen en louter muzikaal.
 
         
        Klik op het YouTube scherm voor Rutger Lommerse / Maicel Copal lied
                 "Hartje winter" uit 'Sinterklaas... en de plaaggraag'
 
 'Sinterklaas... en de plaaggraag' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl