SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Traktemento-tijd
 
Sinterklaas... en de Traktemento-tijd
 

  

  
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
60 minuten
14 spelers en pietenband
(2 mannen, 12 onbepaald, 1 muzikant of meer)
 
 Heer piet (de persoonlijke secretaris van de Sint) heeft ’t weer druk-druk-druk met al zijn taken. Als hij merkt dat de andere zwarte pieten helemaal niets uitspoken verzint hij ’n plannetje om de pieten voor hem te laten werken en zelf helemaal niets te hoeven doen. Ondertussen wordt de komst van Traktemento –de zwarte piet van de centen- aangekondigd die iedere zwarte piet komt belonen met ’n zakje Sinterklaascentjes. Dankzij de goede pepernotenoogst dit jaar is er zelfs door middel van ’n tombola ’n extra grote zak Sinterklaasmuntjes te winnen! Als de zwarte pieten doorkrijgen dat Heer piet hen voor de gek houdt nemen ze hem beet. Hij dreigt zijn zakje met Sinterklaasmuntjes dit jaar mis te gaan lopen…
 
U staat in “Sinterklaas… en de Traktemento-tijd” weer met ’n kleurrijke massa pieten op het toneel. Met dit overzichtelijke, vrolijke spel, waarin vier nieuwe sprankelende liedjes zitten, verwent u uw publiek -jong en oud- ’n vol uur. We leveren u de muziek in ’n ingezongen én niet-ingezongen versie zodat u zelf kunt beslissen wat u gebruiken gaat.
 
Het toneelspel 'Sinterklaas… en de Traktemento-tijd' bestaat ook in een versie zónder Sinterklaas en zwarte pieten. De setting is daar een boerenbedrijf eind jaren vijftig met 'n bemiddelde boer en 'n massa boerenkechten en -meiden. Het 'Kermiskriebel!' hetende spel duurt dertig minuten langer en is verrijkt met nog twee mooie liedjes extra.
  
  
Ga naar informatie over het spel" 'Kermiskriebel!'
 
Klik op het YouTube scherm voor een toneelregistratie van het lied
"De Tombola"
uit 'Sinterklaas... en de Traktemento-tijd'
van de Oisterwijkse Toneelgroep Trappaf
  
 
Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van
'Sinterklaas... en de Traktemento-tijd'
door de Wassenaarse Sinterklaasgroep "Kruidnood"
Kies boek 9
  
'Sinterklaas... en de Traktemento-tijd' is ideaal voor toneelgroepen die graag veel spelers op het toneel willen zetten! Indien u over een kleiner spelersgezelschap beschikt zijn pietenrollen eenvoudig te bundelen.  Om het op uw repertoire te zetten neemt u contact op met de makers van het spel. 
  
Klik op logo: 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl