SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Winterwollenwantenweer
 
Sinterklaas... en het winterwollenwantenweer
 

 

Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
55 minuten
Vink-catalogusnummer: 9090
8 personen (2 mannen, 5 variabel, 1 muzikant of meer)
 
De zwarte pieten hebben ontdekt dat Sinterklaas - behalve voor het vieren van z'n verjaardag - ook aan het einde van het jaar naar hier afreist om te genieten van de Nederlandse winterknusheid. Om de Sint in Spanje wat te kunnen laten nagenieten van de gemoedelijkheid der Lage Landen hebben de pieten een sneeuwpop gemaakt die ze mee willen nemen naar Spanje. Helaas, een op uitnodiging van een aan tandpijn lijdende zwarte piet binnengekomen tandarts, die er wel heel vreemde praktijken op na houdt, gooit roet in het eten. Wat heet roet? Middeltjes die tandbederf bevórderen gooit hij over het snoepgoed! Of was het dat laxeermiddel waardoor zwarte piet na zwarte piet het kleinste - op het podium aanwezige - kamertje moet opzoeken, totdat zelfs het snoeppapier wordt aangesproken als toiletpapier en het een zaak met een luchtje wordt...
  
Een sinterklaasspel waar kinderen van jong tot oud een klein uur lang met rooie oortjes door geboeid zullen zijn. Het stuk gaat vergezeld van vier nieuwe, voor dit spel geschreven en gecomponeerde liedjes die op Cd verkrijgbaar zijn in een versie mét danwel zonder tekst.
 
Een w.c. op het toneel waar de billen worden afgedaan met snoeppapier? Dat kan alleen bij Sinterklaas. En mocht u één moment denken dat ’n tandarts wordt opgevoerd om onschuldige kindertjes te waarschuwen tegen overmatig snoepen… het tegendeel is waar; de tandarts in 'Sinterklaas… en het winterwollenwantenweer' is juist uit op tandbederf! Een winters spel met een heleboel knusse Sinterklaaswarmte!
 
 
Klik op de foto voor foto's van een uitvoering van
Sinterklaas... en het winterwollenwantenweer' door Sinterklaassprookje Joure
Kies boek 4
 
'Sinterklaas... en het winterwollenwantenweer' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.
 
Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl