SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Zirkoes Stradivarioes
 
Zirkoes Stradivarioes
 
  
 
(Openlucht)toneelspel
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
30 à 45 minuten
Vink-catalogusnummer: 9293
8 personen
(1 man, 1 dame, 5 onbepaald, 1 muzikant of meer)
 

U wilt als basisschool uw kinderen aan het eind van het schooljaar eens vergasten op een toneelspel met uw team als acteurs? Bijvoorbeeld op uw eigen speelplaats? Dat kan met ‘Zirkoes Stradivarioes’. In dit spel bekent u de kinderen dat uw team eigenlijk een reizend circusgezelschap is dat er in de koude maanden van het jaar een ‘eenvoudig’ baantje als onderwijskracht bij neemt. Naast verwikkelingen in het circus voert u zelf ook circusacts uit. Er zijn eenvoudige maar goed ogende acts uitgeschreven maar als u in uw team mensen hebt die bepaalde disciplines beheersen die in een circus niet misstaan dan moet u daar zeker gebruik van maken. De directeur en z’n assistente, de clown, de acrobaat, goochelaar en sterke man, ze passeren allemaal de revue in dit 30 à 45 minuten durend spel dat natuurlijk ook heel goed op het repertoire kan komen staan van scoutinggroepen en kindervakantiewerkleiding. Plezier onder spelers en publiek gegarandeerd!

 

Het is altijd fantastisch om te zien hoe snel kinderen, bij het zien van een toneelspel, zich mee laten voeren in een verhaal of een persoon, ook al zijn de spelers de onderwijskrachten die ze dagelijks voor zich in de klas treffen. In luttele momenten staat daar niet juffrouw Els die ‘de sterke man’ speelt, nee, daar staat een sterke man! Het is díe fantasie, díe inlevingsgave die het zo heerlijk maakt om voor kinderen te schrijven, te regisseren en te spelen. Nu vind ik een ‘kinder’-toneelstuk pas ‘goed’ als ook volwassenen er geen seconde van willen missen. Ik geloof dat dit spel de potentie heeft om jong en oud te boeien. Haal eruit wat erin zit en stop er eventueel nog bij wat u zelf in huis hebt. Het circus komt eraan!!!

 

Klik op de foto voor 'n impressie van een uitvoering van

'Zirkoes Stradivarioes' door Toneelgroep Blaricum

Kies boek 8

  

'Zirkoes Stradivarioes' is uitgegeven door Toneeluitgeverij VINK in Alkmaar en aldaar te bestellen.

 

Klik op logo:
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl