SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Kermiskriebel!
 
Kermiskriebel!
  
  
 
(Openlucht)toneelspel met muziek
Teksten: Rutger Lommerse / Muziek: Maicel Copal
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
90 minuten
Onbeperkt aantal personen
Minimaal 7 mannen, 7 vrouwen. Groep onbepaald
  

Op het boerenerf van Boer Bertus heeft Berend Jan de leiding over ’n grote groep boerenknechten en boerenmeiden. Berend Jan vindt dat deze er ’n beetje de kantjes van aflopen en verzint –samen met de kinderen uit het publiek- ’n plannetje om zélf niets te hoeven doen en het boerenvolk de karweitjes te laten opknappen. Dan wordt de kermis aangekondigd waar iedereen in het afgelopen jaar per week ’n paar spaarcenten voor heeft achtergelaten bij Bolle Barend, de plaatselijke kastelein. Bolle Barend komt de zogenaamde ‘dubbeltjespot’ voor iedereen brengen zodat de kermiskriebel bij iedereen al snel huishoudt. Boer Bertus is zó tevreden over al z’n werklieden dat hij dit jaar ’n extra zak muntjes als prijs inzet! Het zal via ’n tombola bij de winnaar terecht komen. Het lijkt erop dat de boerenknechten- en meiden allang doorhebben dat Berend Jan hen fopt want ze nemen hem ‘ns goed te grazen… Loopt hij de tombola én z’n dubbeltjespot mis?

  

Jong én oud smullen van dit muzikale verhaal. Jong, omdat ze zo heerlijk meegaan in de ondeugende plannetjes van Berend-Jan en 'oud' omdat het eind-jaren-vijftig-sfeertje weemoedig de mondhoeken omhoog brengt.

  

De muziek wordt u geleverd in ingezongen en instrumentale versie. Ook de omringende sfeermuziek is inclusief.

 

Het toneelspel 'Kermiskriebel' bestaat ook in een Sinterklaasversie. De setting is daar de huiskamer van Sinterklaas in Nederland met 'n massa zwarte pieten. Het 'Sinterklaas... en de Traktemento-tijd' hetende spel duurt dertig minuten korter en bevat vier i.p.v. zes liedjes.

  

 

Klik op de foto voor foto's van het spel 'Kermiskriebel!'

door Theatergroep Trappaf in het Oisterwijkse openluchttheater

Kies boek 14

 
Klik op het YouTube scherm voor 'n promotiefilmpje van
'Kermiskriebel' door Theatergroep Trappaf uit Oisterwijk
  
 
Ga naar informatie over het spel
'Sinterklaas... en de Traktementot-tijd'
                                          
'Kermiskriebel!' met uw toneelgroep? Neem contact op met de makers van het spel indien u het op de planken wilt gaan zetten. 
  
Klik op logo:
  
  
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl