SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Middeleeuwse Markt
 
Middeleeuwse Markt
 

 Illustratie: J.H. Isings “Een stad in de Middeleeuwen”

Historisch spel
Te spelen door volwassenen en kinderen
15 à 20 minuten
17 spelers en muzikanten
(5 mannen, 3 vrouwen, 9 onbepaald, muzikanten,
figuratie onbeperkt uit te breiden)
  
Op ‘n levendige Middeleeuwse markt steelt ’n aantal potsenmakers –terwijl hun handlangers het volk bezighouden en afleiden– geld en handelswaar van eerlijke handelslieden en hun kopers. Bij ontdekking wil men dit afstraffen met standrecht. Door ’n vlotte babbel koopt men het gedane onrecht af met entertainment én de belofte op elke volgende markt er weer te zijn.
  
De rolverdeling is onbeperkt uit te breiden met meer marktkooplieden en marktbezoekers als figuratie. Ideaal bijvoorbeeld voor schoolgroepen die de hele klas op het toneel willen zetten. Ook met het aantal muzikanten is te variëren afhankelijk van de capaciteit in de groep. Tevens is het aantal potsenmakers uit te breiden met bijvoorbeeld ‘n vuurvreter, vuurspuwer of wat de groep aan kwaliteiten in huis heeft.
  
Perfect voor eindejaarstoneel scholen, afsluiting project Middeleeuwen, straattoneel, scoutinggroepen. Geschikt om gespeeld te worden zowel door volwassenen als door  kinderen. 
 
 
Om het op uw repertoire te zetten neemt u contact op met de maker van het spel. 
  
Klik op logo:
  
  
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl