SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Potpourrietjepietje
 
Sinterklaas... en het potpourrietjepietje


 
Sinterklaasspel met nieuwe liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
Muziek: Ron van Riel en Maicel Copal
75 minuten
13 spelers en pietenband
(2 mannen, 10 onbepaald, 1 kind, 1 muzikant of meer)
  

Heer piet -de stijve, ‘leidinggevende’, in jacquet geklede, persoonlijk secretaris van de Sint- is juist bij de Goedheiligman melding aan het maken van een brief, ontvangen van ’n meisje dat graag mee naar Spanje wil, als door toedoen van druktemakende zwarte pieten hij z’n geheugen verliest. We maken in opdracht van de Sint ’n muzikale en dansante sentimental journey langs nieuwe en oude liedjes uit het repertoire van dezelfde makers als dit spel om te trachten Heer piet zijn geheugen weer terug te geven. Sinterklaas kiest ’n willekeurig meisje uit de zaal om hem te assisteren. Maar, of dat meisje wel zo willekeurig gekozen is…

 

'n Massa pieten op toneel. Het lijkt 'n rommeltje maar het is 'n strak geregisseerd en gechoreografeerd rommeltje. Hebt u zin om met uw groep 'n mooi portie Sinterklaassfeer van het podium te laten afstralen dan zit u met "Sinterklaas... en het potpourrietjepietje" goed! 
 “Sinterklaas… en het potpourrietjepietje” neemt 'n aparte plaats in het repertoire van dezelfde makers. Het woord 'potpourrie' zegt het al, het zit boordevol muziek, zang en dans. Maar dan wel geschakeld door twee leuke met elkaar verweven verhaallijnen.
 
  “Sinterklaas… en het potpourrietjepietje” is ideaal voor toneelgroepen die graag veel spelers op het toneel willen zetten! Indien u over een kleiner spelersgezelschap beschikt zijn pietenrollen makkelijk te bundelen of u laat eenvoudigweg enkele liedjes schieten.  Dat laatste kan ook indien u de speelduur wat te lang vindt voor uw publiek. Het verhaal kan het hebben. Om het op uw repertoire te zetten neemt u contact op met de makers van het spel.
 
Klik op logo:


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl