SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
De Tovenaar van Oz

De Tovenaar van Oz

-een avontuurlijk fantasieverhaal-

(Openlucht)toneelspel met muziek

Naar het verhaal van Lyman Frank Baum
Teksten: Loes en Rutger Lommerse / Muziek: Ron van Riel
Volwassenen en kinderen voor volwassenen en kinderen, familievoorstelling
120 minuten
Onbeperkt aantal personen
Minimaal 14 mannen, 9 vrouwen. Groep onbepaald

Doortje Hamerslag wordt met haar hondje Toto door ’n storm van haar vertrouwde omgeving en mensen weggerukt en komt in ’n sprookjesachtige wereld terecht. De weg naar huis schijnt alleen de Tovenaar van Oz te weten. Met ’n vogelverschrikker, blikken man en leeuw –met ieder z’n eigen probleem- aanvaarden ze de avontuurlijke tocht richting de tovenaar waar figuren als Bernard Bozoog, de Wakkerste Wachter, de Bolle Trollen en nog veel meer merkwaardige figuren de reis hachelijk maken! Om de Tovenaar te bereiken zijn er heel wat avontuurlijke hobbels te nemen…

’n Nieuwe bewerking van “De Tovenaar van Oz”. Doortje, Toto, de Blikken Man, de Vogelverschrikker, de Leeuw, de Heks van het Noorden en de Tovenaar van Oz beleven opnieuw het avontuur; hetzelfde en toch helemaal anders! Het basisverhaal is gebleven en vervolgens versterkt met nieuwe karakters, verrijkte verhaallijn en nieuwe liedjes op nieuwe muziek. ’n Fantasierijke, kleurrijke, muzikale voorstelling voor alle leeftijden!

 ’n Wonderlijke sprookjeswereld met de pakkende muziek van Ron van Riel en kersverse, nieuwe teksten die Loes en Rutger Lommerse bouwden op het oude verhaal van Lyman Frank Baum.

Behalve muziek bij de liedteksten is er ook ondersteunende muziek bij scènes en zijn er verbindingsmelodiën. In het skript is een decorontwerp verwerkt en zijn tekeningen daarvoor beschikbaar. Dit is inbegrepen. U bent niet verplicht daar gebruik van te maken.

Klik op de afbeelding voor foto's van een uitvoering

door Theatergroep Trappaf uit Oisterwijk

Klik op het YouTube scherm voor 'n promotiefilmpje van

'De Tovenaar van Oz'

door Theatergroep Trappaf uit Oisterwijk

Klik op het YouTube scherm voor 'n compilatie van opnames van eindlied

'Vertrouw op jezelf' uit 'De Tovenaar van Oz'

door Theatergroep Trappaf uit Oisterwijk

'De Tovenaar van Oz' is een ideaal spel voor toneelgroepen die graag veel spelers op het toneel willen zetten en 'ns flink wil uitpakken! Neem contact op met de makers van het spel indien u het op de planken wilt gaan zetten. 

  
Klik op logo:
 
  

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl