SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Snurkende Snoeshaan

Sinterklaas... en de snurkende snoeshaan

 

Sinterklaasspel met gebruik van traditionele liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
Tekst: Rutger Lommerse
40 minuten
3 spelers
(1 man, 2 onbepaald)
 

Korte inhoud:

 Als twee zwarte pieten arriveren op de plek waar ze met de Sint ’n bezoekje zouden gaan afleggen treffen ze hem slapend aan. Samen met de kinderen willen ze hem wakker maken. Dat moet echter héél, héél voorzichtig gebeuren want de pieten kennen hun werkgever, als die verkeerd wakker wordt gemaakt… oeioeioei…

Sinterklaasspel voor drie acteurs. Eenvoudig van opzet, overzichtelijke hoeveelheid rekwisieten, weinig decor en niet veeleisend richting de plek waar het uitgevoerd wordt. Er is geen orkest of muziekband nodig, het bekende Sinterklaasrepertoire wordt gebruikt en kan zonder begeleiding worden gezongen. Het spel is makkelijk te realiseren in kantines, aula’s en speelzalen, is niet veeleisend op het gebied van theaterfaciliteiten. De speelduur is ongeveer 40 minuten.

Samen met "Sinterklaas... en het geheime pepernootrecept" en "Sinterklaas... en de likkebaardende lekkerbekken"  is dit spel is een buitenbeentje in vergelijking met andere Sinterklaasspelen van dezelfde makers. Het kent geen nieuwe liedjes, heeft nauwelijks decor, een bescheiden aantal spelers, een eenvoudige verhaalstructuur en is kort van lengte. Maar het lijkt juist daarom dat deze toneelstukken zo aantrekkelijk zijn. Eigenlijk zou ik veel meer van dit kaliber moeten vervaardigen. De eerste stap naar wat meer dan ‘een Sint en twee pieten rond een stoel’ of gebrek aan tijd doen begrijpelijkerwijs grijpen naar een overzichtelijk stuk als "Sinterklaas... en de snurkende snoeshaan", "Sinterklaas… en het geheime pepernootrecept" en/of "Sinterklaas... en de likkebaardende lekkerbekken". Heel leuk om mee aan de slag te gaan!

Om het op uw repertoire te zetten neemt u contact op met de maker van het spel.
 
Klik op logo:

                                                                                                      Terug naar de lijst

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl