SINTERKLAASTONEEL EN MEER!
Plezier op de planken!
Plezier met...
SINTERKLAASTONEEL EN MÉÉR!
 
Theatergroep, scouting, onderwijs, sinterklaascomité, musicalvereniging, vriendengroep, emigrantencommunity; dol op de Nederlandse Sintcultuur? Op deze site vindt u beslist iets van uw gading om de betovering van de Spaanse Goedheiligman op de speelvloer te zetten!
 
VEEL PLEZIER OP DE PLANKEN!
 
 
Contact
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Likkebaardende lekkerbekken

Sinterklaas... en de likkebaardende lekkerbekken

Sinterklaasspel met gebruik van traditionele liedjes
Volwassenen voor kinderen, familievoorstelling
Tekst: Rutger Lommerse
25 minuten
3 spelers
(1 man, 2 onbepaald)

Korte inhoud:

De zwarte pieten Roekiezoekie en Bossebollie komen in een zaal vol kinderen de komst van Sinterklaas aankondigen. Gaandeweg het gekeuvel met elkaar en de zaal passeren massa’s vijf decemberlekkernijen de revue en loopt het water hen in de mond…

Sinterklaasspel voor drie acteurs. Eenvoudig van opzet, geen extra rekwisieten buiten de gewone Sint- en pietattributen, geen of weinig decor en niet veeleisend richting de plek waar het uitgevoerd wordt of op het gebied van theaterfaciliteiten, eenvoudig te realiseren in kantines, aula’s en speelzalen. Muzikale begeleiding is verrijkend maar niet vereist, het bekende Sinterklaasrepertoire wordt gezongen. De speelduur is ongeveer 25 minuten.

Samen met "Sinterklaas... en het geheime pepernootrecept" en "Sinterklaas... en de snurkende snoeshaanis dit spel is een buitenbeentje in vergelijking met andere Sinterklaasspelen van dezelfde makers. Het kent geen nieuwe liedjes, heeft nauwelijks decor, een bescheiden aantal spelers, een eenvoudige verhaalstructuur en is kort van lengte. Maar het lijkt juist daarom dat deze toneelstukken zo aantrekkelijk zijn. Eigenlijk zou ik veel meer van dit kaliber moeten vervaardigen. De eerste stap naar wat meer dan ‘een Sint en twee pieten rond een stoel’ of gebrek aan tijd doen begrijpelijkerwijs grijpen naar een overzichtelijk stuk als "Sinterklaas... en de snurkende snoeshaan" en/of "Sinterklaas… en het geheime pepernootrecept". Heel leuk om mee aan de slag te gaan!

Om het op uw repertoire te zetten neemt u contact op met de maker van het spel.
 
Klik op logo:

                                                                                                      Terug naar de lijst
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl